Get to know me

Get to know me

Zoals eerder vermeld vind ik een blog schrijven een fijne manier om mijn volgers wat te vertellen, zo vind ik het ook eens tijd om wat over mij te vertellen.
 
Niet al te verrassend, maar mijn naam is Tessa Veldhuizen. Momenteel 22 jaar en ik woon samen met mijn vriend in het rustige dorpje Darp. Daar voor heb ik bijna mijn hele jeugd in Wilhelminaoord gewoond samen met mijn ouders en tweelingbroer. 3 jaar geleden heb ik de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang afgerond en ik werk nu 3 dagen in de week in de kinderopvang als peuterspeelzaal & BSO juf. Mega naar mijn zin hier en momenteel is het nog redelijk te combineren naast mijn baan als fotografe! 
 
Hoe ben ik begonnen met fotografie?
Dat heb ik eigenlijk te danken aan mijn lieve vriend. Ik vond het namelijk altijd al leuk om met mijn camera op pad te gaan, foto’s maken van de vriendengroep en van hun auto’s. (Dat vonden de jongens dan eigenlijk weer leuk). Dion zei op een dag: ’Tess, als je fotografie nou echt zo leuk vind, waarom doe je er dan eigenlijk niks mee?’. En vanaf dat moment ben ik mij verder gaan verdiepen in fotograferen, ik ben opzoek gegaan naar een basiscursus en heb deze in Steenwijk een aantal weken gevolgd. Daarna ben ik mijzelf alles verder gaan aanleren. Kijken naar andere fotografen, internet af speuren, oefenen oefenen en nog meer oefenen. Ik heb ooit nog eens een cursus gevolgd in Almelo waarbij ik geleerd heb hoe ik baby’s kan inwikkelen in doeken voor een Newborn shoot (wrappen). Maar verder heb ik het eigenlijk zelf allemaal ontwikkeld. 
 
Wat zou ik nog echt graag willen?
Mijn bedrijf zit in mijn hoofd zodra ik wakker wordt en ik tot dat ik ’s avonds weer naar bed ga blijf ik er maar aan denken, wat kan ik beter doen? Heb ik nog nieuwe ideeën die ander fotografen nog niet gebruikt hebben? Ben ik uniek genoeg? Wat kan ik nog toevoegen? Etc etc etc. Ik zou bijvoorbeeld nog vet graag een mini shoot dag op het strand willen organiseren. Ik woon helaas niet dichtbij de zee en de meeste volgers die ik heb dus ook niet. Wanneer ik dit organiseer moeten mijn volgers dus sowieso ook een stuk reizen voor de fotoshoot, en dan is de vraag, willen ze dat wel? In een poll op Instagram krijg ik vaak wel hele leuke reacties en zijn veel mensen enthousiast maar zodra ik iets organiseer hoor ik van de helft van die mensen niks meer. Om dan zo’n dag te plannen is het wel een dingetje natuurlijk. Het moet voor mij ook aantrekkelijk zijn. 
Zo zijn er nog veel meer dingen die in mijn hoofd rond spoken. Daarom vind ik interactie met mijn volgers zo belangrijk. Ik roep jullie dus allemaal op om lekker van je te laten horen, wat wil jij? Wat mis jij op mijn account? Wat zou voor jou de ideale fotoshoot zijn waarop je over 30 jaar nog met een dikke glimlach op terug kijkt. Ik wil zo graag jullie waardevolle momenten vast leggen.
 
Ik ben sinds dit jaar ook actief als bruidsfotografe, wat vind ik dat leuk. De hele dag met een stel mee lopen om hun belangrijke dag vast te leggen, ik word er echt heel blij van. Fotografie is iets waar ik mijn creativiteit volledig in kwijt kan & contact met mensen vind ik altijd al geweldig. Hoe tof is het dat ik dit combineren kan. Ik ben echt blij met de stappen die ik genomen heb en ik ben benieuwd wat de komende jaren mij nog te bieden hebben! 
 
Laat mij in een reactie weten of je nog meer dingen wilt weten over mij, ik ben een open boek so let me know! Je kan je hier onder ook aanmelden voor mijn nieuwsbrief, daarin vertel ik ook iedere maand weer iets nieuws en ben je als eerste op de hoogte van de nieuwste acties of mini shoots!