C & G – 21.05.2021

C & G – 21.05.2021

Wat een prachtige dag was dit! Ik kwam om half 10 aan bij Chantal en Gerben hun huis. (Na enige stress want de weg waar ik langs ging was afgesloten, en ja dit stond wel aangegeven op de borden, maar ik dacht dat ik er nog wel om heen kon. Eigenwijs? Nee hoor, hoezo?)

Eenmaal aangekomen werden Chantal haar haren al door 2 kappers helemaal netjes in de krul gezet. Van deze momenten maak ik wat foto’s. Je kunt dit zien als een soort van behind the scene. Elena lag nog lekker op de bank tv te kijken, maar was duidelijk ook wel zenuwachtig voor haar papa en mama. Ik reed even daarna door naar het ouderlijk huis van Gerben waar Gerben en Tobias waren inclusief beide ouders. Ook hier heb ik foto’s gemaakt van het klaar maken. Er heerste een ontspannen sfeer in huis, iedereen maakte wat grapjes en besproken de dag met elkaar alvast door.

Toen ik vond dat ik voldoende foto’s gemaakt had ben ik weer snel terug naar het huis van Chantal en Gerben te gaan omdat ik bij het moment wilde zijn dat Chantal haar jurk aan deed. Op dit moment begonnen bij de moeder van Chantal, die inmiddels ook al bij het huis was, de tranen al op te komen. Dit soort momenten zijn onwijs waardevol dus op dat moment schiet ik meteen in actie.

Ik gaf bij de familie al aan dat ze niet op mij moesten letten en hoe gek het ook klinkt: ‘Doe maar gewoon alsof ik er niet ben’. Ik hou namelijk echt niet van geposeerde foto’s. De emotie mag zeker terug komen in de foto’s. Op deze manier beleef je de dag over 20 jaar weer net zoals de dag van vandaag.
Deze dag was het helaas wat wisselvallig weer. Op de weer app zagen we dat het eigenlijk de hele dag zou regenen en niet zo’n beetje ook.. Af en toe kwam de zon door en trok de regen weg. Precies op de momenten dat wij naar buiten gingen! Alsof het zo had moeten zijn.
 
Gerben kwam aan bij het huis, er was afgesproken dat hij wanneer hij aan kwam, met zijn rug naar de voordeur zou staan. Chantal zou hem op zijn schouder tikken wanneer hij zich zou mogen omdraaien. De zenuwen zaten er bij Gerben de hele dag al goed in.
En ja hoor, hij werd op zijn schouder getikt.
Tot zijn grote schrik zag hij toen hij zich omdraaide niet Chantal in een mooie jurk. Maar 1 van zijn beste vrienden Joran, in een jurk. Dit moment zorgde er wel voor dat de spanning er een beetje af ging. Iedereen lag in een deuk.
 
En toen kwam het moment…. Chantal stond achter Gerben. In Gerben zijn ogen zag ik toch de spanning stijgen.
Wat een prachtig moment.

Hierna gingen we de trouwfoto’s maken. Dit deden we in een stal achter hun huis. Gerben heeft namelijk een kippenboerderij en een van deze stallen stond leeg. Ik vond dit een leuke locatie voor de foto’s maar warm daar binnen was het wel.

Toen was het tijd om naar het gemeente huis te gaan, we reden richting Ommen en daar eenmaal aangekomen begon de zon weer prachtig te schijnen. Op de foto’s zul je dus ook niet verwachten dat het zulk wisselvallig weer was.

De ceremonie was prachtig, er zat veel humor in maar er werden echt mooie verhalen verteld. Toen het tijd was voor het ja woord pakte Gerben body lotion uit zijn zak. Ik dacht: ‘HUH wat is dit nou?” Maar hij past inmiddels de ring al niet meer, haha!

Ook op dit moment heb ik de emotie vast gelegd in de foto’s.

Toen dit eenmaal afgelopen was reden we terug naar het huis van Gerben en Chantal waar we het feest gingen vieren.

Kort om: Een mega gezellige maar vooral mooie dag!

Dit vonden Chantal en Gerben er van: Nogmaals bedankt voor de mooie foto’s, maar vooral bedankt voor hoe jij bent! Je bent zo spontaan en je hebt onze dag echt een stukje mooier en waardevoller gemaakt dankzij jou mooie foto’s. Zoals ik al zei, je bent echt een lieve, spontane en vooral gezellige meid! We hopen elkaar snel weer te zien.