Portret shoot Lisa

Portret shoot Lisa

Op een zonnige vrijdag avond spraken Lisa en ik af bij de kassen van de oude tuinbouwschool in Frederiksoord en niet zo maar want….

De tuinbouwschool is een prachtig decor voor fotoshoots en voor fotografen is dit een geliefde plek. Helaas voor ons fotografen zijn er veel plannen in en rondom de kassen van de Tuinbouwschool. De organisatie Tuinbouwschool Tuin heeft een wedstrijd bedacht om fotografen voor een laatste keer te laten fotograferen in de kassen. 

Onlangs ben ik als fotograaf gevraagd voor een interview en daar zei ik natuurlijk geen nee op. Mega spannend om op deze manier zelf voor de camera te staan en mezelf vervolgens ook weer terug te zien op TV maar ik heb er echt leuke reactie’s op gekregen. 

Ik wil natuurlijk ook mee doen met deze wedstrijd, alleen is natuur fotograferen echt niet mijn ding. (Natuur fotografen zijn ook toppers hoor, maar het moet je maar net liggen. Dit interesseert mij gewoon niks.)

Ik wilde de wedstrijd aan gaan op mijn eigen manier. En dat is natuurlijk mensen mensen fotograferen! 

Ik heb een mega passie voor emotie en ik vind echt dat schaamte en onzekerheid de wereld uit geholpen moeten worden. Het grootste deel van de mensen die ik voor mijn lens heb gehad vond het onwijs spannend om op de foto te gaan en dat vind ik zo zonde. Voor mij hoef je niet bang te zijn en ik wil juist ook dat ieder mens zichzelf gaat waarderen. Er is geen norm van mooi zijn in mijn ogen. Iedereen heeft prachtige dingen in zijn of haar uiterlijk of karakter en daar mag je trots op zijn!

Om mee te doen aan de wedstrijd had ik natuurlijk wel een model nodig. Daarom zette ik een oproep op Instagram en daar kwamen veel reacties op. Zo reageerde ook Lisa. Ze had nog nooit eerder een fotoshoot gedaan en deze fotoshoot is daarom ook heel goed voor haar eigen zelfvertrouwen. In dat opzicht heb ik nu al gewonnen vind ik. 

Zo spraken we dus op een vrijdag avond af om de foto’s te maken. Lisa had speciaal voor de shoot een nieuwe outfit gekocht, stiekem was het ook gewoon een excuus om nieuwe kleren te kopen haha!

Lisa deed het echt fantastisch en dat benoem ik dan tijdens de shoot natuurlijk ook mega vaak want hoe spannend is het wel niet als je voor het voor de lens staat en je geen idee hebt wat je moet doen of dat je je bijvoorbeeld af vraagt of je het bijvoorbeeld wel het goed doet. Daarom is communicatie tussen het model en de fotograaf het belangrijkste! Van (ontzettend gemeende) complimenten ga je als persoon toch stralen, dat zie ik op de camera weer terug! 

Ik vertelde al dat het een zonnige dag was. In de kas was het dus ook mega warm joh! En ik kan al zooooo goed tegen warmte. (Grapje) 

Dit vond Lisa er van: 

11 juni had ik een foto shoot gehad voor een wedstrijd.. natuurlijk hartstikke zenuwachtig wegens het de allereerste keer was maar gelukkig stelde Tessa mij wel op mijn gemak.

Het was echt heel gezellig en veel geleerd, ik zal zo’n foto shoot echt zeker nog wel een keer willen doen!
Er zijn prachtige foto’s uitgekomen waar ik echt super tevreden over ben.

Vind de post over de wedstrijd hier

Ik heb ook nog een ander idee voor deze wedstrijd. Deze ga ik alleen nog niet verklappen. Ik weet nog niet welke foto’s ik uiteindelijk ga inzenden.

Duimen jullie met mij mee?