Mijn werkwijze

Wat is mijn werkwijze?

Ik snap dat je erg benieuwd bent naar wat ik allemaal doe en hoe alles nou in zijn werk gaat. Ik leg het je graag uit

Jij wil graag (nieuwe) foto’s, waarschijnlijk heb je van te voren goed uitgezocht door wie jij je foto’s wilt laten maken. Je wil natuurlijk het gewenste resultaat bereiken en hiervoor heb je en fotograaf nodig die de stijl heeft die jij leuk vind en vergeet niet dat je ook een klik met je fotograaf moet en wil hebben. 

Het begint bij het boeken van de fotoshoot. 

Je boekt de fotoshoot, bij mij gaat dit in overleg via whatsapp, mail, bellen, social media, noem maar op. Ik kan veel tips geven maar ik vind het belangrijk dat het vanuit jullie komt.
Jullie hebben interesse in een fotoshoot en samen kijken we naar een geschikt moment. Ik adviseer in mooie locaties en geef jullie tips wat de kledingkeuze betreft. Daarnaast ben ik natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar jullie wensen. Ik wil daar wel bij kunnen aansluiten, dus die bespreken we ook. 

Als we een geschikte datum, tijd en locatie hebben vraag ik om je email adres & adres gegevens voor het maken van jullie aanbetalingsfactuur. Dit doe ik omdat in het verleden klanten super makkelijk hun fotoshoot annuleerde (als je een geldige reden hebt hoor je mij niet klagen) maar het zorgt er wel voor dat je een plekje bezet gehouden hebt voor iemand die wel heel graag een fotoshoot wil, daarnaast lukt het last minute vaak niet meer om het plekje op te vullen. Ik wil wel heel graag mijn hypotheek kunnen betalen, vandaar dat ik sinds 2023 een aanbetaling vraag. Zeg je de fotoshoot af? Dan krijg je dit bedrag niet meer terug. De fotoshoot verzetten door jullie kan wel, dat mag 1 keer kosteloos. 

Ook ontvang je een bevestigingsmail met informatie, een toestemmingsformulier voor het gebruiken van de foto’s op social media en een document met algemene voorwaarden. 

Van te voren bepaal je welke kleding je aan wil, een kleding wissel is natuurlijk ook mogelijk. Kies je kleding goed, past alles goed bij elkaar? Voel je je er lekker in? Kun je hier goed in bewegen? Zit het niet te strak? Maar let vooral op de kleuren die je kiest. Dit heeft namelijk effect op het resultaat van de foto’sJe bent altijd vrij om voorbeelden uit te zoeken van wat jij mooi vind, ik kan dit mee nemen tijdens de fotoshoot. Ik zal wel altijd mijn eigen creatieve draai er aan geven. Kopieren doen we nooit.

Je mag altijd gebruik maken van mijn (zwangerschaps)jurken. 

Tijdens de fotoshoot maken we veel lol, maken we gezellige praatjes. Ik vind het leuk om jullie goed te leren kennen. Ik zorg voor spontane foto’s, daarom is een klik met je fotograaf belangrijk, want jij moet je op je gemak voelen om je echte lach te laten zien. De fotoshoot gaat een geweldige ervaring zijn. Alleen maar plezier hebben en na 1 a 2 weken met dat zelfde plezier de foto’s terug kijken en uitkiezen

 

De fotoshoot

Tijdens de fotoshoot maken we veel lol, maken we gezellige praatjes. Ik vind het leuk om jullie goed te leren kennen. Ik zorg voor spontane foto’s, daarom is een klik met je fotograaf belangrijk, want jij moet je op je gemak voelen om je echte lach te laten zien. De fotoshoot gaat een geweldige ervaring zijn, alleen maar plezier hebben. Na +- 2 weken met dat zelfde plezier de foto’s terug kijken en uitkiezen

De fotoshoot duurt zo’n uur a anderhalf uur waarbij ik jullie spontaan op de foto zet. Die spontane manier van fotograferen zorgt er voor dat jullie echte lach naar voren komt. Dus ook voor de mannen is het leuk. Ik ben tijdens de fotoshoot lekker aan  het grappen en grollen en ik verzeker je dat jullie met buik spierpijn van het lachen naar huis gaat. De hele fotoshoot is dus een ervaring op zich. 

Ik help jullie met ‘poseren’ maar ook met de details, ik let er op of je haar wel goed zit en of jullie kleding niet gek zitten.

Wat gebeurd er naar de fotoshoot?

En dan is het tijd om te wachten. Ik snap het, wachten duurt zo lang. Maar ik wil alle tijd hebben om het perfecte resultaat te behalen. 

De foto’s bewerk ik namelijk stuk voor stuk, ik maak eerst een selectie tussen de foto’s die ik niet en wel ga gebruiken. Daarna bewerk ik alle ‘geslaagde’ foto’s. Ik haal meestal de hooglichten en donkere schaduw er uit, ik pas de kleuren aan en zorg voor een warme, gezellige sfeer in de foto. Ik kijk naar de scherpte en natuurlijk naar alle details. Dat is echt waar ik op let. Ik haal meestal de hooglichten en donkere schaduw er uit, ik pas de kleuren aan en zorg voor een warme, gezellige sfeer in de foto. 

Ongeveer na 2 weken ontvang je een linkje met de bewerkte foto’s

Als alle foto’s klaar zijn zet ik ze in Pixieset, een online galerij. Dit is een website waarin ik mijn logo op de foto plak, zo kun jij kiezen. Extra foto’s bij kopen is ook altijd mogelijk, dus je zit niet vast aan de vaste 20. Je betaald daardoor dus alleen voor de foto’s die jij heel mooi vind

Je mag er dus sowieso 20 uitkiezen, daarna kost elke foto 15,- per stuk. Maar je hebt ook de mogelijkheid om alle foto’s te bestellen. Kijk hier voor mijn prijzen.

Wanneer jij je favorieten hebt doorgestuurd naar mij, stuur ik die foto’s naar jou, uiteraard dan zonder mijn logo er over heen.

Daarna stuur ik jou het factuur van die foto’s & de reiskosten die ik gemaakt heb door naar de fotoshoot locatie te rijden. De aanbetaling word daarbij verrekend

Je bepaald zelf of ik de foto’s op social media mag plaatsen, dit doe je door mijn toestemmingsformulier te ondertekenen.

Maar dat is het niet alleen! Je ontvangt ook een foto album. Heb je alle foto’s gekocht? Dan mag hierbij zelf kiezen welke foto’s hier in komen. 

Het fotoalbum is 15 x 15 cm. Ik bestel elke eerste week van de maand de foto albums omdat hier hoge verzendkosten bij zitten.

Een upgrade naar een groter album is ook mogelijk. Wil je meer bladzijdes? Of een titel op de kaft? Eigenlijk is er zo veel keuze.

Als het fotoalbum bij mij geleverd is check ik hem nog voor de laatste keer, daarna mag je hem bij mij thuis komen ophalen of ik verzend het naar jullie, dan moet je wel rekening houden dat je die verzendkosten moet vergoeden.

Zeg nou eerlijk, dit is toch prachtig!

Ook ik blijf mijzelf ontwikkelen, mijn leerpunten zijn dat ik vaker ‘nee’ mag zeggen. Ik wil eigenlijk alleen dingen doen waar ik zelf 100% achter sta en wat voor mij goed voelt. Tuurlijk is mijn klant heel belangrijk, maar dat betekent niet dat alles zo maar kan. Daarnaast weet ik van mijzelf dat ik verbaal niet sterk ben. Een dominant persoon kan snel over mij heen lopen in een gesprek, daar moet ik nog wel veel meer in ontwikkelen.

Ik ben benieuwd wat jou nog tegen houd.

Wist je dat je 1 foto gratis krijgt als je een eerlijke recensie op Facebook & google plaatst?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *