R&D 09.07.22

09-07-2022                                                                                                                         De grote dag van Remco en Deveny.

Trouwen met je grote liefde & je beste maatje, dat is toch wat iedereen wil? In deze blog laat ik jullie weten hoe ik de dag van Remco & Deveny ervaren heb. 

Het was eindelijk zo ver! De trouwdag. ‘s Ochtends vroeg kwam ik aan bij Deveny, wiens haar al in de krul gezet werd door haar (oud)- collega’s. Deveny is zelf namelijk kapster van beroep dus het is dan wel ideaal dat je precies duidelijk kan maken wat je wil. Haar moeder, vader, broer, schoonzus en schoonmoeder waren ook bij haar. Een gezellig sfeertje met een gezonde spanning. Maar niet bij Deveny hoor, die was zo relaxed. Heerlijk!

Ik maakte foto’s van de sfeer, de jurk en hoe Deveny haar haar en make-up gedaan werd. Ik werd warm ontvangen en maakte met iedereen een gezellig praatje. Tijdens deze momenten hoor je vaak zo veel leuke verhalen over vroeger en over het bruidspaar.

Daarna moest ik een kleine 10 minuten rijden om naar Remco te gaan. Hij was er al helemaal klaar voor. De bloemen werden gebracht en ook de kapster kwam nog even bij hem. Ik heb samen met Remco nog detail foto’s van zijn pak geschoten en natuurlijk maakte ik hier weer sfeer beelden. Deze momenten kreeg Deveny niet mee natuurlijk dus dat is wel waardevol om vast te leggen. 

Eenmaal hier genoeg beelden geschoten te hebben reed ik terug naar Steenwijk. Deveny stond al klaar in de jurk en het was tijd voor het grote first look moment. Wat ik zo mooi vond aan deze dag was dat Deveny eerst een first look moment ingepland had voor haar vader & schoonvader. Deze reactie is natuurlijk onbetaalbaar. Een vader die zijn dochter zo mooi in een trouwjurk ziet. 

Remco kwam aanrijden, de videograaf waar ik die dag mee samenwerkte & ik stonden klaar. Remco klopte aan en draaide zich om. Daar kwam Deveny aan, met haar prachtige jurk tikte ze haar liefde op zijn rug. Toen Remco omdraaide was hij natuurlijk sprakeloos. De familie stond een paar meter verderop te kijken en hier begonnen de eerste tranen te stromen. 

We reden met zijn allen naar de Havixhorst waar we warm onthaald werden. Remco en Deveny kregen een momentje samen en bereidde zich voor op de ceremonie. De onwijs enthousiaste BABS Maya de Roos maakte met de daggasten een praatje en kwam gezellig bij ons nog een kopje koffie drinken. 

De ceremonie kon beginnen. Remco stond klaar en toen de muziek startte kwamen Deveny en haar vader naar ons toe lopen. Haar vader gaf Deveny weg en sprak nog prachtige woorden uit naar zijn schoonzoon. De ceremonie kon nu echt beginnen! BABS Maya sprak prachtig!

Toen de ceremonie afgelopen was, was het tijd voor taart! Het taart moment is ook echt een leuk foto moment. Het bruidspaar snijdt samen de taart aan & geeft elkaar daarna het eerste hapje.

 

Heerlijk gegeten & nu was het tijd om de trouwfoto’s te maken.  Dit is het moment wat ik altijd onwijs leuk vind want hierbij kan ik helemaal los gaan.Er was geregeld dat het paard van Deveny, welke een grote betekenis voor haar heeft, gebracht werd naar de Havixhorst zodat we met dit paard nog foto’s konden maken. Hoe vet was dat! Daarna reden we naar het bos in Staphorst. Ik stuur het bruidspaar aan, ik geef ze kleine opdrachten en zorg voor een ontspannen sfeer door de fijne gesprekken die we hebben. (& Ja, ik ben echt in voor een grapje!) Ik wil hun echte lach zien. 

Ze deden het fantastisch! 

Terug op de Havixhorst stond er een heerlijke barbeque klaar. Daarna was het tijd voor het feest. Ik geef vaak aan dat +- een uur a anderhalf uur op het feest wel genoeg is, zo heb je een aantal sfeerbeelden & de avond gasten op de foto. Daarna is het voor mij tijd om weer naar huis te gaan, blij met de beelden die ik geschoten heb.

De dag na de bruiloft ontvangt het bruidspaar van mij altijd een preview. Dit is een selectie van +- 30 foto’s zodat ze in ieder geval nog iets te zien hebben en eventueel kunnen posten op hun social media. Dan kan ik rustig verder aan de slag met hun onvergetelijke foto’s & maak ik de USB stick klaar. 

Ik denk vaak: Wat wil je over 10 jaar nog zo goed kunnen herinneren? Of wat had ik belangrijk gevonden als dit mijn grote dag was? Het helpt mij heel goed om mij te verplaatsen in het bruidspaar.

 

Na de bruiloft bespreek ik nog de mogelijkheden met de klanten over een eventueel foto album die je door mij kan laten maken. Dit is van hoog kwaliteit en zal voor altijd zijn kleuren behouden. Over een foto album vind je meer informatie op mijn home pagina! 

'' Remco en ik gingen op 9 juli 2022 trouwen, daar moest natuurlijk een fotografe bij, via vrienden kwamen we op Tessa uit. De stijl die Tessa heeft beviel ons wel en ze was van onze leeftijd wat wij ook wel fijn vonden. Met het vooraf gaand kennismakingsgesprek klikte het meteen, altijd wel fijn als klikt met je fotografe want die is er wel de hele dag van de bruiloft bij. Wij samen zijn eigenlijk nooit van de foto’s , dus we vonden het eigenlijk best spannend z’n hele dag een fotografe om je heen. Echter verliep de dag zo goed, Tessa weet precies wanneer ze juist wat aanwijzingen moet geven en wanneer ze juist overal stiekem foto’s van moet maken, ook stelde ze ons heel erg op het gemak en maakte ons aan het lachen met grapjes, daar ontstaan toch de mooiste foto’s uit. Toen wij de andere dag al een kleine selectie van foto’s kregen werden we al helemaal enthousiast wat een prachtige foto’s, we kregen ook heel veel complimenten over de foto’s!

Kleine 2 weekjes later kregen wij alle foto’s, we hebben vol bewondering zitten kijken wat een prachtige foto’s & ook foto’s waar van we niet wisten dat Tessa ze gemaakt had, ze wist precies de prachtige momenten vast te leggen. Als wij door de foto’s kijken beleven we de dag weer opnieuw door de prachtige foto’s en oog voor detail van Tessa!
Met Tessa als fotograaf heb je een vertrouwde en fijne sfeer, ze luistert goed naar wat je prettig vind maar kan ook de juiste advies geven zodat je prachtig op de foto staat. Door de ontspannen sfeer heb je soms niet eens meer in de gaten dat Tessa met een camera voor je neus staat. Tessa is een top fotografe! ''
Deveny Schoo
Bruid

Bedankt voor het lezen! Laat je mij weten wat je er van vond? 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *